Ознака: Страшо Пинџур

Украдена биста од основно училиште, вредна илјада евра

Од училиштето „Страшо Пинџур“ во општина Ѓорче Петров била украдена бронзена биста во вредност од 66.000 денари со ликот на македонскиот револуционер. Како што соопшти...