19 C
Skopje
24.9.2018 - 0:28

Ознака: стратегија

Македонија ќе изработува Стратегија за енергетика со британски грант вреден околу...

Со британски грант од околу 780.000 фунти Македонија ќе изработува Стратегија за енергетика за наредните 30 години што треба да биде готова до крајот...

Усвоена Националната стратегија за деинституционализација „Тимјаник“

Владата на Република Македонија на последната седница ја усвои Националната стратегија за деинституционализација „Тимјаник“ (2018-2027), а Македонија доби искрена поддршка и честитки за започнатиот...

Нова национална стратегија за деинституционализација за 2018–2027

За неколку месеци ќе заврши националната стратегија за деинституционализација 2008–2018, така што Владата на денешната 88-ма седница ја прифати новата Национална стратегија за деинституционализација...

Стратегија на заплашување пред референдумот?

Иако идеите за прекројување на границите во моментов се оценети како спинови и лажни вести, политичките аналитичари и правните експерти, сепак, оставаат резерва во...

Кина го јакне влијанието и во американскиот двор

Додека САД го сметаа за неоспорно своето влијание во Латинска Америка, Кина во американскиот двор ги јакнеше трговските и воените врски со тој дел од...

Бизнис-заедницата има рецепт за зголемување на економскиот раст

Бизнис-заедницата е практична. Таа на теренот ги чувствува и пречките и предностите што ги овозможува или ги наметнува системот. Преголемата регулираност на односите во...

На Македонија и треба стратегија за медиуми

Македонија е единствената земја во регионот која нема стратегија за аудиовизуелниот сектор и медиумската сфера. Медиумските експерти сметаат дека ваков документ може да помогне во...

АПЕЛ ДО МАКЕДОНСКАТА ЈАВНОСТ

Длабоко разочарани од начинот на кој се водеа преговорите за името на нашата држава, Република Македонија, без државна стратегија, без политички и без национален...

Промовирана стратегија што ги лоцира клучните предизвици во образовниот систем

Крајната цел на Стратегијата за образование 2018-2025 е инвестирање во учениците, студентите, во млади интегрирани поединци кои ќе бидат слободни во изразување на автентичноста,...

Ќе ги усогласат ли претседателот и премиерот стратегиските интереси на Македонија

Таму каде што се најпотребни кохабитација, меѓусебна координираност и усогласеност, како што е случајот за прашањето за спорот за името меѓу Македонија и Грција,...