Ознака: стратегиска

Мудра одлука или стратегиска грешка

Идејата за зачленување на земјите од Западен Балкан во ЕЕЗ е реиницирана минатата година. Нејзин иницијатор е германскиот експерт Гералд Кнаус од Европската иницијатива...

Повеќе нема простор за европската стратегиска удобност

Изборот на Џо Бајден за следен претседател на САД ги зголеми надежите во Европа за враќање на трансатлантските односи на старите патеки, но не...