Ознака: страст

Сѐ уште гледам страст за театарот во Македонија

Љиљана Богојевиќ, хрватска актерка Овде пострасно се глуми, можеби поради јужниот темперамент, и тоа многу ми помогна во кариерата во Хрватска. Во Македонија има...

Есеј за страста (2) (или како е задушена таа кај Македонците)

Уништи му ја страста како извор на елементарната животна радост и нагон за екстатично постоење на човекот, и готово е со него. Пресечете му...

Есеј за страста (1) (или како е задушена таа кај Македонците)

Можеби ти е чуден насловот на нашата денешна колумна, драг читателу, дека е премногу апстрактен за да се вглоби во денешната актуелна македонска историска...