Ознака: странци

Странците сакаат да се венчаваат во Будва

ЦРНА ГОРА Од почетокот на годината во Будва биле склучени 175 брака, а повеќе од една третина биле странски двојки. Поради тоа, овој приморски град...

Странците го трчаат последниот круг

Со свои пораки упатени од поблиското и од подалечното опкружување до граѓаните на Македонија, но и со оние изречени тука, при нивните посети на...

Преполна сала за изведбата на „Странци“ на „Охридско лето“

Драмски театар од Скопје со театарската претстава „Странци“ од Филипо Болоња, режирана преку современиот пристап на режисерката Нела Витошевиќ синоќа ја наполни салата на...

Четворицата странски велосипедисти намерно прегазени во Таџикистан

Полицијата во Таџикистан информираше дека четворица странски велосипедисти загинале, откако во нив намерно удрило возило, со што тие најверојатно биле цел на терористички напад. Седумчлената...

Нема да има прифатен центар за странци во Карпош

Општина Карпош, до овој момент, нема примено никаков допис во вид на Барање информации и податоци за доставување државна урбанистичко - планска документација за...