Ознака: страв

Стравот – добар или лош сојузник во борбата со пандемијата

Веќе втора недела Македонија и официјално живее во вонредна состојба, односно со политичката мерка преземена пред сѐ поради подобро оперативно справување со пандемијата на...

Страв од ширење на коронавирусот во бегалските кампови

Во многу места во светот, луѓето ги мијат рацете и избегнуваат социјални контакти за да не се заразат со коронавирусот. Но тоа е луксуз...

Коронавирусот ги „вооружи“ лажните пророци кои предвидуваат крај на светот

Со брзото ширење на вирусот ковид-19 низ светот, истовремено се проширија и многу лажни вести, лажни митови и преданија за вирусот. Но, една голема...

Зошто се празнат полиците во супермаркетите?

Психолозите откриваат Појавата на коронавирусот најпрво предизвика распродажба на заштитните маски, а потоа на средствата за дезинфекција, но она што сега недостига на полиците на...

Страв од глобална рецесија по лошите кинески резултати

Потресите во кинеската понуда и побарувачка негативно ќе влијаат врз глобалните економски текови, како што се шири епидемијата на коронавирус. Тоа ќе ги зголеми...

Стравот како средство за политичка манипулација

Коронавирусот излезе од доменот на здравството и како да се префрла во делокругот на политиката и политикантството. Дури се забележуваат и обиди за злоупотреба...

Полупразни плоштади и улици во Милано, коронавирусот внесува немир кај посетителите

Откажани настапи на миланската опера, празни деловни простории и плоштади се слики кои доаѓаат од Милано откако коронавирусот се прошири во северниот дел на...

Стравот од коронавирусот е (не)основан

Стравот меѓу македонските работници на кинеската компанија „Синохидро“ не го намалува ниту тоа што нивните кинески колеги, по враќањето од татковината, меѓу другото, 14...

Поради страв од коронавирус, направиле свадба преку видеолинк

Стравот од коронавирус резултира со свадба без младенци. Младата сингапурска двојка Џозеф Ју и Канг Тинг се вратила од патување во Кина неколку дена...

Страв од ветеринар кај кучињата

Најчестиот страв кај кучињата, а и најоправдан, е одењето на ветеринар. Посетата на ветеринарна клиника, миленикот генерално ја поврзува со болка, непријатност или со...