Ознака: Сто години

Сто години од поставувањето на статуата Христос

Во 2020 година ќе бидат одбележани 100 години од поставувањето на една од најпознатите статуи на светот, Христос спасителот во Рио де Жанеиро, во...

Германија слави сто години Баухаус

Од 4 ноември, Германската амбасада и Гете Институт Скопје на македонската публика ќе ѝ ја претстават највлијателната образовна установа во областа на архитектурата, уметноста...

Зошто крајот беше само почеток

Сто години од завршувањето на Првата светска војна Точно пред 100 години, САД и нејзините сојузници ја пропуштија тешко извојуваната шанса за спречување на следната...