Ознака: стопански комори

Цената на ќесите да се зголемува постепено, примената на законот да...

Барање на Сојузот на стопански комори Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде...

Стопански комори: Неприфатливо е товарот од тестирањето да падне на претпријатијата

Сузбивање на пандемијата и намалување на несаканите ефекти врз економијата е единствено возможно доколку се носат одржливи мерки кои ќе даваат вистински резултати, а...

Пендаровски се сретна со претседателите на стопанските комори

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими претседателите на четирите стопански комори коишто се дел од Платформата за јавно-приватен дијалог. Претседателите на коморите на претседателот Пендаровски...

Заев: Уште од првиот ден покажуваме дека целосно ќе се посветиме...

Премиерот Зоран Заев заедно со министрите задолжени за економските ресори денеска, на првиот ден од својот мандат, имаа средба со претставниците на стопанските комори...

Бизнисот бара поинтензивна продукција на стручни кадри

За да се обезбеди стручен кадар во согласност со потребите на бизнисот, потребно е и претставници на стопанските комори да влезат во комисиите што...

Пендаровски со стопанските комори на Македонија и Србија

Претседателот Стево Пендаровски, кој е во официјална посета на Србија, денеска во Белград присуствуваше на средбата на стопанските комори од двете земји. На средбата...