21.1 C
Skopje
25.8.2019 - 10:01

Ознака: стока

Железницата може и да се забрза и да се прошири

Анализа, спроведена од Катедрата за железници при Градежниот факултет во Скопје, утврдила дека над 45 отсто од стоката што се превезува со железницата во...

Русија, Индија и Иран во потрага по нов пат за транспорт...

Русија, Индија и Иран во текот на месецот ќе разговараат за воспоставување на Меѓународен транспортен коридор север-југ, објави иранската телевизија Прес. Новиот пат ќе биде...

Зошто исчезнува стоката од Македонија?

Намалувањето на добиточниот фонд во земјава е резултат на намалениот интерес за одгледување добиток, поради неконкурентното производство, скапата цена на чинење на храната за...

Кога и неказнивоста е само стока на пазарот

Иако политичарите од различни позиции како на пазар зборуваат, едните за враќањето, другите за уништувањето на правната држава, по сѐ изгледа, најсоодветно и најблиску...