15.8 C
Skopje
29.9.2021 - 4:03

Ознака: „Стоби“

Скулптурите на Хаџи Бошков во античкиот амбиент на Стоби

Изложбата на македонскиот скулптор Петар Хаџи Бошков вклучува четириесетина репрезентативни дела од повеќе творечки фази на авторот, кои опфаќаат четиридецениски период од 1962 до...

Изложба на Петар Хаџи Бошков на археолошкиот локалитет Стоби

Голема изложба со дела од Петар Хаџи Бошков со наслов „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“ ќе биде отворена в сабота на 18 септември,...

Изложба на Петар Хаџи Бошков во археолошкиот локалитет Стоби

Спој на модерната уметност со античкиот свет На 18 септември (сабота), во 18 часот, на античкиот локалитет „Стоби“ ќе биде отворена голема изложба на дела...

„Отело“ го затвора фестивалот на античка драма „Стоби“

Во тек е 18-от Интернационален фестивал на античка драма. Традиционално, во летните периоди на древната сцена во Стоби се изведуваат театарски текстови од најпознатите...

„Орестија“ го отвора фестивалот „Стоби“

По двегодишна пауза, од вчера до 17 август се одржува 18-то издание на интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби“. Фестивалската програма предвидува дванаесет настани...

Фестивал на античка драма „Стоби“ од 3 до 17 август

Во археолошкиот локалитет „Стоби“ од 3 до 17 август, по две години пауза, ќе се одржи 18. по ред Интернационален фестивал на античка драма...

„Веритас“ и „Вранец класик“ на „Стоби“ со високи оценки од „Вајнс...

Две вина на винарницата „Стоби“ добија високи поени од една од највлијателните вински критичарки Тара Томас, кои ќе бидат објавени во рецензија на магазинот...

Veritas и Vranec Classic на „Стоби“ со високи оценки од Wines...

Две вина на „Стоби“ добија високи поени од една од највлијателните вински критичарки Тара Томас, кои ќе бидат објавени во рецензија на магазинот Wine...

Прославете го денот на виното заедно со „Стоби“

Винарницата „Стоби“ ги поканува сите на заедничка прослава на денот на виното, празникот Свети Трифун. По тој повод, „Стоби“ утре од 19 часот организира...

Стоби – доживеана приказна

При самиот влез во оградената, заштитена зона на Стоби, посетителот добива силен впечаток од огромната арена, построена некаде во 2-3 век од новата ера,...