Ознака: стимулација

Владата ќе расправа за нови мерки за ковид-19

Владата на РМ на денешната седница треба да одлучува за новата предложена мерка за финансиска стимулација на матичните лекари, доколку бројот на нивните вакцинирани пациенти...

Може ли парични награди за матични лекари да ја зголемат вакцинацијата?

Предложените мерки за парична стимулација на матичните лекари кои ќе имаат одреден број вакцинирани пациенти наидоа на негативни реакции кај лекари. Д-р Лилија Чолакова-Дервишова,...

Владата размислува за стимулации и рестрикции за да се зголеми бројот...

Владата на денешната редовна 121 седница темелно и сеопфатно ги разгледа предложените мерки и препораки на Комисијата за заразни болести за интензивирање на вакцинацијата. -...

Ваучерскиот систем со многу недоречености

Македонските фудбалски прволигаши (клубовите) на неодамнешниот самоиницијативен неформален заеднички состанок констатирале дека новите критериуми се престроги, а сумите што треба да ги добијат премали....