Ознака: стечај

Фирмите во Јапонија прогласуваат стечај поради коронавирусот

Најмалку 42 претпријатија во Јапонија поднеле барање за стечајна постапка во февруари оваа година, наведувајќи ја штетата предизвикана од ширењето на новиот коронавирус како...

Сиртаки со стечајот на грчката фабрика „Саитис“

Откако претходно грчките газди сите вработени во фабриката ги префрлиле на работа во сестринската фирма „Саитис фејшен“ и ги продале машините, тие ја напуштиле...

Битолската пиварница повторно во стечај

Иако битолчани одамна многу слабо пијат битолско пиво и најчесто на нивните трпези се служеше скопско пиво, сепак малкумина од нив веруваа дека битолската...

Синдикатот на „Фени“ сѐ уште чека да заврши стечајот

Вработените на „Фени“ јавно прашуваат, кој има интерес да се одолжува стечајот Од Синдикатот на вработените во комбинатот „Фени“ во Кавадарци сѐ уште чекаат да...

Фени излегува од стечај, следува реорганизација

Судијката Валентина Ѓорѓиевска ја потврди одлуката што ја донесе Собранието на доверители на 4. јули со која е прифатен планот за реорганизација на Фени...

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат за стечај на фабриката

Вработените во „Еурокомпозит“ се согласуваат со понудата компанијата да отиде во стечај и сметаат дека тоа е единственото решение како во случајот со „Фени“.  -...

„Кембриџ аналитика“ поднесе барање за доброволен стечај

Компанијата „Кембриџ аналитика“ во однос на спорот за заштита на личните податоци на социјалната мрежа Фејсбук поднесе барање за доброволен стечај пред судот во...

Прекината постапката за стечај на Балкан енерџи

Основниот суд Скопје 2 донесе решение со кое ја прекина постапката за отворање стечај на компанијата Производство на топлина Балкан енерџи од Скопје, информираат...

„Кембриџ аналитика“ почнува постапка за стечај

Британската компанија „Кембриџ Аналитика“ почнува постапка за стечај и веднаш ги запира сите активности, јавија светските медиуми. - Утврдивме дека не можеме да продолжиме со...

Компанијата „Гибсон“ оди во стечај

Светски познатата компанија произведувач на гитарите Гибсон поднесе барање за стечај заради реорганизација на работниот модел, со новите сопственици. Гибсон, фабрика од Нешвил позната по...