Ознака: стечајна постапка

Закажано првото рочиште за стечајната постапка за Еуростандард банка

Стечајната постапка над должникот Еуростандард банка АД Скопје му е доверена на стечајниот управник Душко Тодевски од Скопје. Првото рочиште за испитување и утврдување...

Бежоска: НБРМ ќе побара стечајна постапка за „Еуростандард банка“

Стечајна постапка за „Еуростандард банка“ ќе побара Народната банка од судот, најави гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска. Таа кажа дека се направени максимални напори за да...

Нема да се отвораат стечајни постапки за време на вонредната состојба

Владата на седница донесе Уредба со законска сила за примената на Законот за стечај за време на вонредна состојба. Според оваа уредба, за поведување...