Ознака: Стефан Лофвен

Стефан Лофвен повторно избран за премиер на Шведска

Лидерот на Шведската социјалдемократска партија, Стефан Лофвен, е реизбран за премиер на денешното гласање во парламентот на земјата. За Лофвен гласаа 117 пратеници во парламентот,...

Шведска воведува нови мерки против ковид-19

Шведска им се придружи на голем број европски соседи и претстави нови мерки за борба против коронавирусот, додека бројот на заразени се зголемува и...

Шведска одбива да го признае криминалот на мигрантите

Со зголемувањето на криминалот на бандите во Шведска, премиерот Стефан Лофвен сè уште одбива да ја обвини миграцијата за проблемот. Статистиката докажува дека греши,...