Ознака: стерилизација

Стерилизација со пареа за беспрекорни терени на Вимблдон

За терените на Вимблдон секоја година се употребуваат девет тони семе, а потребни се околу 15 месеци за да се подготви стандарден гранслем-терен со...

Јапонската влада се извини поради законот за присилна стерилизација

Јапонската влада се извини и вети компензација за десетици илјади луѓе, кои биле присилно стерилизирани врз основа на закон кој важел порано. Генералниот секретар на...

Поранешен претседател на Перу обвинет за стерилизација на сиромашни луѓе

Поранешниот претседател на Перу Алберто Фуџимори и тројца министри за здравство од неговата администрација обвинети се за присилна стерилизација на 2.116 луѓе, соопшти здружение...