4.5 C
Skopje
29.11.2020 - 11:04

Ознака: стационар

Шилегов го отвори новиот стационар за бездомни кучиња „Лајка“

Со отворањето на новиот објект на стационарот за бездомни кучиња и спроведувањето на новата програма, ЈП „Лајка“ ќе биде првата алка во синџирот за...

Започна реконструкцијата на стационарот „Вардариште“

Започнаа градежните активности за реконструкција на стационарот „Вардариште“. Како што информираат од градот Скопје, на два објекта во стационарот е почната демонтажа на веќе...

Затворен стационарот „Вардариште“

Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) изрекоа мерка за затворање на стационарот „Вардариште” поради појава на заразни заболувања кај бездомните животни...

Шилегов: Проблемот со кучињата скитници е наследен, работиме на негово решавање

Постапката за легализација на стационарот „Вардариште“, кој е дивоградба, е пред општина Гази Баба и кога ќе заврши ќе можеме да почнеме со негова...

Се подготвува стационар за третман на кучиња скитници во Гостивар

Градоначалникот на Гостивар најави дека еден од објектите на старата касарна ќе се користи за стационар за згрижување на бездомни кучиња. Треба да се...