Ознака: стафилокока

Од златна стафилокока заболени 39 бебиња во породилиште во Букурешт

Романските власти соопштија дека бројот на бебиња инфицирани од златна стафилокока, бактерија отпорна на лекови, во породилиште во Букурешт, се искачи на 39. Ралика Александру,...