Ознака: статут

Наскоро измени на Законот за спорт, на статутот на МОК…?

Во седиштето на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) во Лозана се одржа средба меѓу директорот за институционални односи со националните олимписки комитети во ИОК, Жером...

АМС бара од ФФМ да го смени Статутот

Првиот човек на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Дарко Каевски попладневно преку прес-конференција побара од Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) да направи промени...

УКИМ ќе го менува Статутот за да се усогласи со новиот...

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во рок од три месеци треба да направи промени на Статутот со што ќе се усогласи со Законот за...