8.8 C
Skopje
28.11.2021 - 0:55

Ознака: статус

Статусот на науката во Македонија од независноста до денес: каде одиме?

Во својата анализа академик Коцарев се осврнува на значењето на науката за државата и општеството, правејќи паралели со вложувањата во науката во светот и...

Во потрага по решенија за подобрување на статусот на новинарите

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) неодамна констатира дека трендот со нападите врз новинарите никако да се намали и тие, се чини, несакано се зголемуваат...

Шахпаска: Потполна родова еднаквост, зајакнување на положбата и статусот на жената...

Со новиот Закон за родова еднаквост се обезбедува остварување на потполна родова еднаквост, зајакнување на положбата и статусот на жената во општеството, еднаков пристап...

Инициран нов закон за решавање на правниот статус на дивоградбите

На денешната седница, Владата ја усвои потребата од донесување на нов Закон за утврдување на правен статус на бесправни објекти и го задолжи Министерството...

Советот на јавни обвинители ќе одлучува за статусот на Јанева

Советот на јавни обвинители денеска ќе расправа за статусот на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева дали таа постапила незаконски и несовесно во вршењето на...

Охрид на дневен ред на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО...

Делегација на Владата учествува на 43. сесија на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО во Баку, Азербејџан, на која ќе се дискутира за состојбата...

Се решаваат отворените прашања за статусот на Хрватите во Македонија

На 21-то Собрание, кое се одржа на 23.6.2019 година во организација на Здружението на Хрватите во Република Македонија, присуствуваа голем број претставници од јавниот...

Османи ќе брифира за статусот на реформите, очекувањата од Ивештајот на...

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи, денеска, ќе одржи формална отворена средба со претставниците на средствата за јавно информирање на кој ќе бидат...

Руска амбасада во Тирана: Косовското прашање да се реши врз основа...

Амбасадата на Руската федерација во во Тирана, во реакцијата околу идејата за промена на границите на Косово,оценува дека прашањата за статусот на Косово...

Решен статусот на 594 полицајци-приправници и 565 кандидати за полицаец

Со денешното доставување на решенија за распределување на 594 полицајци приправници на работни места „полицаец“, како и со врачувањето и потпишувањето на договори за...