Ознака: статуа на слободата

Долгата изградба на Статуата на слободата

  Статуата на слободата е една од најпрепознатливите обележја на Соединетите Американски Држави. Со висина од речиси 93 метри, колосалната скултура се наоѓа на островот...

Новите правила за мигрантите изгравирани и на Статуата на слободата

Директорот ма американската федерална Служба за државјанство и имиграција Кен Кучинели го дополни текстот кој е изгравиран на Статуата на слободата во Њујорк, за...