Ознака: старски дом

Девет загинати во пожар во пензионерски дом во Бугарија

Девет луѓе загинаа во пожарот што зафати дом за лица во местото Ројак на истокот на Бугарија, соопштија од министерството за внатрешни работи. Пожарот, кој...

Новиот вид коронавирус зарази и вакцинирани луѓе во старски дом во...

Коронавирусот влезе во старскиот дом „Санкт Мариен“ во градот Белм по повторната вакцинација на одделенијата. Домот за стари лица во целата корона-криза помина без инфекција...

Ќе се гради старски дом на влезот за Пелистер

На последната седница на Советот на Општината прифатено е барањето за локалната урбанистичка планска документација за изградба на Старски дом во Битола, на патот...

Директор на старски дом штитениците ги лечел со лекови за животни

Директорот на српскиот Завод за сместување на возрасни лица „Мали пчелички“ е уапсен под сомнение дека користел забранети супстанци за лечење на штитениците на...

Македонија станува старски дом

ПОРАЗИТЕЛНИ ДЕМОГРАФСКИ ДВИЖЕЊА Македонија ќе има драстично помалку население. Од 1994 до 2019 година, кога и официјално се случи негативен природен прираст, секоја година опаѓа...

Пензионерот од „Сју Рајдер“ од Битола е негативен на ковид-19

Пензионерот на старскиот дом „Сју Рајдер“ во Битола, на возраст од 85 години, кој како сомнителен беше хоспитализиран во Клиничката болница во Битола и...

Пензионерите сместени во иста соба со заразениот старец се негативни на...

Од Центарот за јавно здравје во Битола информираат дека по направените тестирања во старскиот дом „Сју Рајдер“ негативни се резултатите на ковид-19 на лицата...

Дезинфекција на старскиот дом „Сју Рајдер“ во Битола

Во домот за стари лица „Сју Рајдер“ во Битола, во кој престојуваат над стотина стари лица, преземени се сите мерки за заштита на корисниците...