Ознака: старо

Професорката Басотова – жива историја на старо Скопје

Нејзиниот живот во себе крие возбудлива приказна за едно скопско детство и воопшто за животот во старо Скопје. Интересен е податокот дека семејната и...

Гледај добро старо советско кино!

Насловите од изборот на Деновите на рускиот филм се продуцирани во студиото „Ленфилм“ во периодот од 1960-тите години, па до поновата продукција на филмот...

Владиците на МПЦ-ОА се вратија во своето старо седиште?

Македонските владици вчера, првпат во поновата историја, заседаваа во некогашното седиште на Охридската архиепископија, од која произлегува историскиот континуитет на денешната МПЦ-ОА. Но засега...

Пожари се гасат и со возило старо половина век

Просечната старост на противпожарните возила е 29 години, а најстарото како што го нарекуваат возило за хемиско гасење е старо цели 49 години, или...