Ознака: старогрчки

Зошто ни треба класична гимназија?

Научна трибина под наслов „Зошто ни треба класична гимназија?“ утре (26 ноември) точно напладне ќе се одржи на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Свети Кирил...

Излезе книгата „Антологија на старогрчки поговорки и мудрости“

Во издание на издавачката куќа „Паблишер“ неодамна излезе книгата „Антологија на старогрчки поговорки и мудрости“ од приредувачот Валериј Софрониевски. Антологијата содржи избрани поговорки од...