Ознака: старите

Дигитализација за подобро здравство на старите лица

Постарите луѓе што живеат во рурални региони се изложени на поголем ризик од сиромаштија и, генерално, имаат помал пристап до здравствена заштита поради распаѓањето...

Ги прифаќаме новите навики, ама жалиме по старите

Како се живее „новото нормално“ во светот? Последните пет-шест месеци, поради пандемијата на коронавирусот, животот на планетата пулсира поинаку. Едноставно ни се сменија животните навики,...

Возачите ги заборавија старите добри триаголници

Кога сте возач, не очекувате да има некаков ненадеен застој на улицата по која се движите. Но доколку се случи да има, добро е...