2.8 C
Skopje
27.10.2021 - 12:03

Ознака: стареење

Заборавете на бесмртноста, невозможно е да се запре стареењето

Речиси секојдневно слушаме за борба против стареењето, што не е за изненадување бидејќи пазарот вреди околу 58,5 милијарди долари. Меѓутоа, сето тоа е обид...

На седата коса може да ѝ се врати природната боја

Косата кај жените побелува подоцна отколку кај мажите, а Европејците може да се соочат со првите бели влакна скоро 20 години порано од имигрантите...

Постои ли шанса да бидете посреќни на 80 одошто на 20...

Филозофот Родни Денџерфилд (почина еден месец пред да наполни 83 години), кој ја проучуваше врската помеѓу сексуалноста и долговечноста, понуди најсликовито објаснување: „Јас сум...