Ознака: Стара скопска чаршија

Влада: Во реставрацијата на автентичниот лик на Стара Чаршија запазени се...

Во рамките на проектот за Локална и регионална конкурентност (ПЛРК), Општина Чаир аплицираше со под-проектот „Промоција на чаршиски туризам во Општина Чаир“. Сите активности...

ДОМ: Веднаш да запрат градежните активности во Старата скопска чаршија!

Зелена партија ДОМ остро се спротивставува на градежните активности во Старата скопска чаршија и бараат веднаш да запрат ископувањата. - Чаршијата е културно историско јадро...

Ромски театарски фестивал во Старата скопска чаршија

Од 15 до 17 ноември ќе се организира 16. ромски театарски фестивал GARAVDE MUJA – „Скриени лица“ во Детскиот театарски центар во Старата скопска...

И годинава богата програма на манифестацијата „Звуци на чаршијата“

Во старото градско јадро на Старата скопска чаршија на 16, 17 и 18 септември (понеделник, вторник и среда) ќе се одржи традиционалната манифестација „Звуците...

Како го опишале Скопје славните писатели

„...Многубројните, безработни и проблематични егзистенции од луѓе се среќаваат на секој чекор и секој час на улица, нѐ следат, не знаејќи ни самите зошто,...

Три години Хитлер ги ужасува минувачите низ Старата чаршија

Интересот на јавноста, а веројатно и на надлежните институции, за случајот „Хитлер на сувенири во Скопје“, отвори низа прашања од тоа, кој ги направил...

Мјузиклот „Ромален“ на Силви Бенд вечерва во Старата скопска чаршија

Во рамки на манифестацијата „Нов културен бран“ вечерва ќе биде претставен најновиот проект на познатото дуо Силви Бенд - мјузиклот „Ромален“. Станува збор за новото...

Албумот „Бела птица, црн бран“ на Пиколомини е приговор на реалноста

Скопскиот музичар Пиколомини вечерва, со почеток во 20 часот, во кафе-барот „Ла Кања“, во Старата скопска чаршија, ќе се одржи слушачка промоција на својот...