3.3 C
Skopje
28.2.2020 - 16:03

Ознака: Стара нова година

Василица и Стара нова година доказ за духовната традиција во Македонија

Свети Василиј е личност од црквата на чиј ден во Македонија има многу традиционални обичаи што се практикуваат, од карневали до василичарски огнови. Денот...

Василичарски оган и софра со виното на „Стоби“ во Охридското Езеро

  Со поставената софра со квалитетното вино на „Стоби“, нуркачкиот центар „Амфора“ првпат го запали традиционалниот василичарски оган под вода во Охридското Езеро, кај музејот...

Свети Василиј – духовен патоказ на традицијата во Македонија

Свети Василиј е личност од црквата на чиј ден во Македонија се практикуваат многу традиционални обичаи, од карневали до василичарски огнови. Денот меѓу народот...