Ознака: Стапки

Ќе се остварат ли планираните стапки на раст

Забрзаното ширење на новите соеви на коронавирусот, но и рестриктивните мерки низ европските земји го попречуваат заздравувањето на економијата. Дополнително, ниту плановите за вакцинација...

Ќе има ли намалување на каматните стапки

Универзитетскиот професор Томе Неновски укажува дека актуелната тенденцијата за олабавување на монетарната политика создава можност за натамошно намалување на каматните стапки на банките Податоците за...

Клучните каматни стапки во еврозоната – без промени

ЕЦБ со „пауза на монетарната политика“ ќе го надгледува растот на еврото Европската централна банка (ЕЦБ) донесе одлука да не ги менува клучните каматни стапки...

Кил по стапките на Магдебург

Кил е на одличен пат да се израмни со Магдебург, кој во две години во низа, во 2001 и во 2002 година, ги освои...

Стапките во снегот водат кон Момин Поток

Новите врнежи од снег и температурите длабоко под нулата, се причината што секој ита кон својот топол дом. Но дел од ваквата приказна одамна...