Ознака: станува

Балканот станува шпионско елдорадо

Колку разузнавачките служби на земјите од Балканот се активни кон своите соседи? Какви се, пак, актуелните интереси на светските сили за овие простори во...

Граѓанската војна во Либија станува меѓународна

Зад странското вмешување во конфликтот стојат геополитичките интереси на поголемите и помалите сили, при што особено значење имаат големите наоѓалишта на нафта и природен...

Светот станува зовриен лонец

Големи протести се одржуваат насекаде во светот, од Боливија, преку Ирак, до Хонгконг. Тие имаат свои локални причини, но имаат и сличности, кои произлегуваат...

Учеството во НАТО-мисиите станува задолжително

Со измените на законите што се предложени до Собранието на Црна Гора се предвидува задолжително учество на војниците во меѓународните сили во странство, а...

„Индипендент“: Албанија станува европски наркоцентар

Албанската наркомафија е во врвот на светскиот бизнис со наркотици. Стоката е различна, но патиштата се исти особено кога станува збор за шверцот на...