Ознака: станови

Расте бројот на станови под хипотека

Податоците од Регистарот на цени и закупнини уште покажуваат дека најмногу станови под хипотека има во Скопје, каде што од вкупно 321.430 стана, заложени...

Коронавирусот навлезе и во пазарот на недвижности

Во периодот април - јуни 2020 година, на целата територија на Република Македонија се продадени 681 новоизграден стан што е за 38 стана помалку...

Граѓаните повеќе се задолжуваат за купување станови отколку за автомобили

Вкупните депозити и кредитите продолжуваат да растат, покажуваат последните податоци на Народната банка. Вкупните депозити се зголемиле на месечна основа, што се должи на...

Бизнис – инфо

Над 12 отсто од становите во државата под хипотека Вкупно 132.527 од 1.084.534 запишани станови во нашата држава се ставени под хипотека. Тоа се 12,2...

Пазарот на недвижнини пред загревање

Високите цени на становите во Хрватска се последица на психолошкиот ефект кај дел од граѓаните што без размислување купуваат некоја недвижност Цените за недвижнини во...

Изградбата на станови закочена од мораториуми

Градежништвото се стабилизира и во наредниот период се очекува да расте, но во делот на високоградбата и понатаму бележи пад како резултат на намалениот...

Од 10 до 30 јуни пробен попис во 13 општини

Во 13 општини во земјава, односно во 32 пописни круга, во периодот од 10 до 30 овој месец ќе се спроведе пробен попис на...

Намален интересот за купување станови и деловен простор

Статистичките анализи покажуваат дека во февруари се издадени 153 одобренија за градење, што е за 13,6 проценти помалку во однос на истиот месец од...

Парите во Србија најчесто се перат преку станови и половни автомобили

Парите во Србија се перат преку изградба на станови и трговија со половни автомобили. Со анализата на сомнителните трансакции во 2018-та, кои главно се...

Астрономски цени за становите во Загреб

Цените за недвижен имот во Загреб во последните пет години пораснале за 26 отсто, а просечната продажна вредност за еден квадратен метар изнесува 2.019...