13.8 C
Skopje
20.9.2021 - 5:20

Ознака: Станишиќ

Соработката со ЦИА како адут на одбраната на Станишиќ

Одбраната на Јовица Станишиќ, поранешен шеф на Државната безбедност на Србија, последниот ден на изнесувањето на завршните зборови на повторното судење во Хаг на...

Маалските јунаци кај Туфан и кај Станишиќ, 3

Како тогаш писателите, во случајов Туфан и Станишиќ, успеваат да се изборат за книжевната автономија на своите текстови наспроти несомненото влијание на филмот? Треба да...

Маалските јунаци на Туфан и на Станишиќ (2)

Официјалното име на населбата во која се случуваат приказните во „Скиселени тикви“ е Даме Груев, но многу е попозната како Ге-Ге или населба Гола...