Ознака: Станислав Лем

„Букстар“ во чест на 100 години од раѓањето на Станислав...

Во рамките на седмото издание на фестивалот на европската литература „Букстар“, денеска, со почеток во 19 часот, ќе биде претставена книгата „Под двете сонца“...

Роман од Станислав Лем по повод 100 години од раѓањето

Издавачката куќа „Антолог“ го објави романот „Едем“ од полскиот писател и футуролог Станислав Лем, најпреведуваниот автор на научна фантастика во светот. Следната 2021 година...