Ознака: стандарди

Безбедност и сигурност на храната и стандарди

Постојат повеќе аспекти за разгледување на квалитетот на храната. Некои ќе кажат дека нутриционистички аспект е најбитен, некои истото тоа ќе го кажат за...

Петарди за авганистански стандарди

Иако со секоја детонација блеснува заслепувачка светлина, таа е само моментална. Темната страна на употребата на пиротехниката е преовладувачка! Тоа е онаа страна на...

Од почетокот на февруари задолжително почитување на стандарди за цврсти биогорива

На барање на Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за економија, согласно Законот за општа безбедност на производите, ги вклучија стандардите за...

Шифрин поставува нови стандарди и рекорди

Кога бев мало девојче, сакав да бидам најдобрата во светот. Тоа и го напишав во мојот дневник. Што значи тоа? Многу напорна работа, многу...

Османи: Западен Балкан ќе го трансформираме во единствен пазар

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, во просториите на Министерството одржа работен појадок со Амбасадорите од земјите на Западен Балкан. На појадокот присуствуваа и Амбасадорот...

Карабатиќ: Треба да се воведат и вистински еколошки стандарди

Сите правила, регулативи и друго, вклучувајќи и во спорот, треба да ја земат предвид димензијата на животната средина, рече бекот на ПСЖ, Карабатиќ, за...

Набавено ново пијанино по стандарди за настава

По 16 години, ОМУ „Ордан Михајлоски-Оцка“ од Прилеп набави ново пијанино. Како што посочува Славица Конеска-Темелкоска, директорка на училиштето, се работи за пијанино од...

И новата легализација на дивоградбите ќе ги урива стандардите?

Со досегашните законски решенија за легализација на дивоградбите во земјава, во принцип, се третираше единствено урбанистичкиот аспект, но не и конструктивниот, архитектонскиот, енергетскиот и...

СДСМ: Ќе работиме двојно повеќе за европските вредности, стандарди и реформи

Европската унија направи историска грешка и тоа беше порака на највисоките претставници на ЕУ. Таквата неправда нема да го поколеба општеството, државата, институциите. Напротив,...

Медиумите да се држат до професионалните стандарди, а политичарите да се...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) сметаат дека јавните функционери треба да се воздржат од...