Ознака: станбени згради

Истрага за уривањето на станбените згради во Драч

Обвинителството во Драч ги запленило документите од локалниот катастар, со што официјално почна истрагата за минатонеделниот земјотрес во кој само во тој град се...

Доградбите во расчекор со инфраструктурата

Станари од некои обновени и надградени згради, чија катност е дури и тројно зголемена, поставуваат прашања како никој не го предвидел капацитетот на паркиралиштата...

Скопје се дави во ѓубре

Само пред три месеци градот блескаше со сета своја убавина и чистота, кога се исчисти по повод посетата на папата Франциск што се случи...