Ознака: стакло

Светот околу нас сега го гледаме само низ прозорското стакло

Се радувам на дружење со моите другари и другарки, на сладолед во лето, на скијање во зима, на возење велосипед во пролет и... на...

Уметничка скулптура на коронавирус во чест на науката и медицината

Стаклената скулптура, два милиони пати поголема од вистинскиот вирус, дело на уметникот Лук Џерам, изнесува 23 сантиметри во дијаметар. Скулптурата беше нарачана пред осум...

Црногорското музејско стакло раскажува приказни

Во Музејот на градот Скопје во тек е изложбата „Допир на огнот“, која говори за големината и убавината на еден од најважните човекови пронајдоци Стаклото...

Кршење на стаклото

На страниците на „Колибри“ ги објавуваме расказите на седумте учеснички на тукушто завршената работилница за креативно пишување „Остани дете, стани писател“, на издателството „Икона“....