Ознака: стакленички гасови

Зазеленување на нашите градови

Сè повеќе градови сфаќаат дека од климатските политики веднаш се гледаат придобивките во однос на квалитетот на живот и економскиот развој. Зелените инвестиции имаат...

ОН: Рекордни вредности на стакленичките гасови во атмосферата

Количеството гасови кои ја задржуваат топлината во атмосферата достигна нов рекорд, информираше денеска Светската метеоролошка организација(СМО) во Женева. - Нема знаци за пресврт на овој...