-5.2 C
Skopje
24.1.2022 - 5:04

Ознака: Стакина

Откриен репрезентативен објект со мозаици на Стакина Чешма

Со археолошки истражувања е утврдено дека архитектонските остатоци од двете страни на колскиот пат на античкиот локалитет во Валандово претставуваат една просторија со мозаични...