Ознака: Ставре Џиков

Гласот на Македонците

Прва слика Македонците организирани во друштвото „Гоце Делчев“ во Љубљана, Република Словенија, повеќето се вевчанци, стружани. Тие, со нашиот академски и соло-трубач, поет и сликар...

Објавена нова книга од Ставре Џиков

Во издание на „Македонски печат“ деновиве излезе од печат новата книга „Македонија распетие и вознес“ на Ставре Џиков. Рецензенти на книгата се Митко Маџунков,...

„Аполон – водач на македонскиот бунт“

Пред неколку дена од печат излезе книгата „Аполон - водач на македонскиот бунт“ од адвокатот и публицист Ставре Џиков и проф. Марјан Иваноски од...

Промовирана поетската збирка „Триптих љубов“ од Ставре Џиков

Поетската збирка „Триптих љубов“ од Ставре Џиков денеска беше промовирана во Порта Македонија. - Покрај мојот професионален ангажман, од седум наутро до три попладне, покрај...

Промоција на „Триптих љубов“ од Ставре Џиков

Промоција на книгата „Триптих љубов“ од Ставре Џиков ќе се одржи на 7 јуни (четврток) во 11 часот во портата „Македонија“. Промотори се писателот...

Македонија без политички кловнови

Името човек/человек, името на народ, името на државата сите поими имаат име на распознавање во човечката цивилизација. Во романот „Боите на времето“ писателот го...

Библиска Македонија

Животот на секој православен христијанин треба да претставува едно постојано општење со Господ, како што вели светиот апостол Павле: ... служете му на Господа....

Сонцето и Македонија

Секој човек носи во себе и белег на распознавање меѓу луѓето и народите. Ние го носиме Сонцето Сонцето ме љуби дење. Ѕвездите ги љубам ноќе....