Ознака: стабилен курс

Флуктуирачки или фиксен курс, прашање е сега

Креаторите на економските политики ќе бидат пред сериозен предизвик Во денешното променливо и динамично опкружување, еднаш избран режим на денарскиот курс во однос на еврото...