-1.2 C
Skopje
24.2.2020 - 6:23

Ознака: Срѓа Павловиќ

Иконата и секирата во Црна Гора

Срѓа Павловиќ Последниве недели Црна Гора живее меѓу две вистини, кои се во меѓусебен однос на зависност. Првата вистина е дека велика Србија се крена...

„Кој како се крсти“ во Црна Гора?

За актуелните состојби во Црна Гора пренесуваме мислење на Срѓа Павловиќ, предавач на Катедрата за историја и класици на Универзитетот на Алберта во Едмонтон,...

Nomen est Omen (Името е судбина)

Неодамнешниот референдум во Македонија беше уште една во низата недоволно промислени, па и контрапродуктивни балкански иницијативи на администрациите во Брисел и Вашингтон. Промената на името...