Ознака: срце

Синдром на скршено срце

Во времето во кое живееме, кога постојат силни стресни ситуации, не треба да заборавиме да се заштитиме од преголеми дози адреналин и да ги...

Лекари заборавиле срце за трансплантација во авион

Авион на компанијата „Саутвест“ на летот од Сиетл за Далас морал да се врати откако екипажот на авионот открил оставено срце за трансплантација, пренесуваат...

Синдром на старо срце: Пресметајте колку е здрав вашиот најважен мускул...

Истражувањето на американскиот Центар за контрола и превенција на болести покажа дека две од пет жени имаат срце дури 5 години постарo од остатокот...