4.8 C
Skopje
27.11.2021 - 0:07

Ознака: срцев

Половина час физичка активност го намалува ризикот од срцев удар

Само половина час градинарство, риболов или одење на ден, може да го намали ризикот од срцев удар кај постари лица за повеќе од половина,...

Варијабилноста на срцевиот ритам

Варијабилност на срцевиот ритам претставува мера на варијацијата во време помеѓу секој срцев удар. Оваа варијација е контролирана од страна на автономниот нервен систем...