18.3 C
Skopje
17.6.2019 - 3:28

Ознака: српски општини

Претставници на Албанците од три српски општини побараа обединување со Косово

Претставници на етничките Албанци кои живеат во јужните српски општини Прешево, Бујановац и Медвеѓа денеска упатија повик за обединување со Косово. Градоначалникот на општина Прешево...

Изработка на нов нацрт за српските општини

Работна група на косовската влада почнала со изработка на нов нацрт за формирање заедница на општините со српско мнозинство и очекува тој да биде...