32.8 C
Skopje
31.7.2021 - 12:10

Ознака: средствата

Средствата за смирување најфалсификувани лекови во Европа и во светот

Огромен е проблемот на здравствените власти што произлегува како последица од користењето несоодветни препарати и лекови, при што сѐ почести се случаите во кои...

Кој врши контрола на исправноста на средствата за дезинфекција?

Во Македонија нема податоци дали некоја институција или надлежен орган вршат контроли на средствата за дезинфекција, кои се задолжително поставени на влезот во продавници,...