26.1 C
Skopje
24.8.2019 - 20:36

Ознака: средно училиште

Оружен напад во училиште во Колорадо ги отвори раните од „Колумбајн“

Сојузната држава Колорадо во САД повторно се соочува со оружен напад во училиште, откако ученик пукаше во група на луѓе во средното училиште „СТЕМ...

Средното училиште „Васил Антевски-Дрен“ вклучено во проект на „Еразмус+“

Нашиот нов проект има цел да ја користи обединувачката моќ на уметноста, на тој начин актуализирајќи ги заборавените културни вредности и обележја, со подигнување...

Донација од 80 илјади долари за училиштето „Ристо Ристески Ричко“ во...

Средното училиште „Ристе Ристески – Ричко“ од Прилеп доби нова најсовремена опрема за изведување практична настава од електротехничкаструка, како и целосно реновирање на просториите...

Единаесет средни училишта ќе станат енергетски ефикасни

Средните училишта „Димитар Влахов“, „Јосип Броз-Тито“, „Орце Николов“, „Кочо Рацин“, „Никола Карев“, „Боро Петрушевски“, „Здравко Цветковски“, „Панче Арсовски“, „Сарај“, „Панче Караѓозов“ и „Михајло Пупин“...

Гимназиското столче сѐ уште повеќе се бара од стручното

Заврши првиот уписен рок во училиштата за средно образование во државата. Традиционално, и годинава, по вториот уписен ден, интересот кај деветтоодделенците е поголем за...

Ученикот од Тексас го планирал нападот во училиштето и го опишувал...

Ученикот од Тексас, обвинет за нападот во средно училиште во градот Санта Фе во Тексас, Димитриос Пагурцис, за кој другарите велат дека бил мирен и повлечен,...