-1.2 C
Skopje
27.10.2021 - 9:30

Ознака: средношколци

„Филмска училница“ – проект за креативна едукација од областа на филмот...

Кинотекa продолжува со својата филмска училница – проект за креативна едукација од областа на филмот и аудио-визуелното наследство, наменет за ученици од средните училишта. „Гледај...

Конкурси за стипендии за ученици во дуални паралелки и во тригодишно...

Министерството за образование и наука објави повторени конкурси за доделување на стипендиите наменети за ученици кои се запишани во дуални паралелки и за стипендиите...

Средношколците во Тетово и Гостивар продолжуваат со онлајн-настава

Владата донесе одлука наставата во средните училишта во Тетово и Гостивар да продолжи да се изведува онлајн до 20 септември наместо до 14 како...

Активно учество на средношколците во подобрувањето на условите во Општина Битола

Во рамките на проектните активности за работа со млади и обезбедување услови, како младите можат да го исполнат својот потенцијал како активни граѓани, денес...

МОН: Исплатени се ученичките и студентските стипендии за април

Согласно новиот начин и динамика на редовна месечна исплата на средствата за ученички и студентски стипендии воспоставен на почетокот на тековната календарска година, Министерството...

Заев: Се бара најсоодветен модел за полагање на интерните предмети од...

Премиерот Зоран Заев попладнево ги примил претставниците на Сојузот на средношколци во насока на продолжување на разговорите и изнаоѓање решение за нивните барања за...

МОН и средношколците се договорија за државната матура

Министерството за образование и наука (МОН) известува дека е прифатливо компромисното решение за начинот на полагање на државната матура коешто го прифати и Сојузот...

Зајкова: Разработивме две опции за решавање на проблемот со државната матура

По собраниската дебата со средношколците за полагањето на државната матура, наметнавме две предлог-решенија, кои во писмена форма ќе бидат испратени и до Министерството за...

Заев на средба со средношколци: Владата е отворена за компромис

Владата е отворена низ дијалог за изнаоѓање компромисно решение во поглед на барањата за државната матура, изјави премиерот Зоран Заев денеска на средба со...

Царовска: Средношколците имаат право на матура, а МОН има обврска да...

Министерството за образование и наука има законска обврска да им обезбеди право на полагање државна матура на учениците, посебно на оние кои сакаат да...