Ознака: средни училишта

Зборувам на јазикот на мојот другар

Од почетокот на месецов, во 11 средни училишта во Скопје се реализира проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ како една од главните активности...

Средните училишта добија научни постери за загрозениот биодиверзитет во Македонија

Деведесет средни училишта во Македонија добија научни постери за влијанието на климатските промени врз биолошката разновидност во земјава, кои Институтот за комуникациски студии (ИКС)...

Матурантите ќе садат генерациски паркови во средните училишта

Во средните училишта во Скопје продолжува проектот „Зелен лист, воздух чист“, за зазеленување на дворните површини, како дел од Планот за чист воздух на...

Хелсиншки: Директори на средни училишта го попречуваат правото на мирен протест

Хелсиншкиот комитет за човекови права остро ги осудува обидите да се попречи уставно загарантираното право на мирен протест на средношколците. Oд таму известуваат дека Комитетот...

„Петоци за иднината“ со барање скопските средни училишта да се солидаризираат...

Пред два дена, 16-годишната климатска хероина, Грета Тунберг, им соопшти на нејзините милиони следбеници на социјалните мрежи дека под притисокот на нејзиното движење за...

Во првиот круг во средните училишта се запишале 11.826 ученици, најмногу...

Министерството за образование ги објави резултатите од доставените прегледи на јавните средни училишта за бројот на пријавени и запишани ученици во првото пријавување, како...

Тетовските ученици сѐ повеќе се запишуваат во стручни училишта

Се смета дека променета е сликата кај средношколците и дека сѐ повеќе сакаат да посетуваат настава што ќе им овозможи да имаат стручен профил...

Второ пријавување за упис во средните училишта

Во јавните средни училишта во кои останаа слободни места, денеска ќе се спроведе второ пријавување во јунскиот рок за запишување ученици во прва година...

Во средните училишта утре второ пријавување за 2018/2019

Во јавните средни училишта утре ќе се  спроведе второ пријавување во јунскиот рок за запишување ученици во средно образование во учебната 2018/2019 година. По првото пријавување...

Во тетовските средни училишта вкупно 3. 434 слободни места

Во седумте тетовски средни училишта има слободни места за 3. 434 ученика, според објавениот Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната...