Ознака: СП Русија

Фудбалската еуфорија предизвика потрошувачка треска

За време на Светското фудбалско првенство во Москва, хрватските граѓани трошеле повеќе во споредба со истиот период од претходните години, што се должи на...

Вдомен мачорот кој ги предвидуваше резултатите од Мундијалот

Мачорот Ахил од музејот „Ермитаж“ во Санкт Петербург, кој стекна светска слава со предвидувањата на резултатите од неодамна одржаното Светско првенство во Русија, ќе...

Фудбалот и Рамазан – да се пости или не?

За повеќе од 100 фудбалери од неколку претежно муслимански и од други земји наредните 30 дена ќе бидат период на интензивни подготовки за можеби...