Ознака: спорт

Заев: Родовата еднаквост една од клучните работи за позитивен општествен напредок

Претседателот на Владата Зоран Заев учествуваше на настанот „Родова еднаквост во спортот” при што во своето обраќање им честиташе на спортистките и спортските работнички,...

Спорт број еден

Статусот на ракометот како спорт број еден во Македонија е статус граден со години, со постојаност од учества на големите натпреварувања, светски и европски...

Пандемијата целосно го извади спортот од колосек

ЕДНА ГОДИНА СВЕТОТ И КОРОНАВИРУСОТ Сите резултати, сите порази и победи сезонава не се реална слика за квалитетите и за можностите на спортистите. Ова што...

Спортот во 2021 година со многу настани од 2020-та

Во годината што е пред нас треба да се одржат голем број големи спортски настани, меѓу кои дел се одложени од 2020 година. Во...

Ковид-19 го смени и спортот во 2020 година

Пандемијата силно ја погоди и спортската индустрија. Долга, предолга е листата на големи настани што беа погодени од коронавирусот. Оттаму се наметнуваат и прашањата...

РЕХАУ ги охрабрува ракометните и спортските вредности во Македонија

За време на своето дведецениско присуство во Македонија, РЕХАУ успева да создаде сигурна свесност за бредот и одлично да ги постави своите производи на...

КК Анималс најуспешен на домашен терен

КК Анималс освои две први, три втори и едно трето место, а поединечно, на „Октомврискиот коњички турнир“ и во третото коло на Отвореното првенство...

Шоу на младата Атанасовска со грлата Дон и Калатус

Таа победи во класите Ц и Б, а беше втора во класите Б и А на „Августовскиот коњички турнир“ и на 1-то коло на...

Говорот на бројките

По изминатите речиси 76 години секојдневно континуирано излегување, денеска во рацете го имате 25.000-то издание на првиот македонски дневен весник „Нова Македонија“. Колку ли само...

Светот на спортот постојано се менува

Светот, а со тоа и спортот, се соочи со невидена ситуација, во која поради пандемијата на коронавирусот запреа многу сегменти од вообичаеното функционирање. Но...