Ознака: спорт

Движење

Неактивноста, секако, веќе беше проблем уште пред да почне пандемијата на коронавирусот. Секако, за зголемувањето на активноста, покрај личната иницијатива, од голема помош се...

Ковачевски: Балканските спортски училишни игри се пример за нашата силна регионална...

Балканските спортски училишни игри се пример за нашата силна регионална поврзаност и обединетост, истакна премиерот Димитар Ковачевски денеска на официјалното завршување на Отворените училишни...

Покажете навивачки знамиња, а не провокаторски пароли

Недоразбирањата меѓу земјите во регионот што се провлекуваат, пред сѐ, на политички план, треба да се решаваат на преговарачка маса, преку дијалог, никако на...

Триумф на Дуковска и на Аврамовиќ

КОЊИЧКИ СПОРТ - ПРВ ЈУНСКИ ТУРНИР ВО ПРЕСКОКНУВАЊЕ ПРЕЧКИ На теренот на коњичкиот клуб Анималс од Скопје во населбата Дрма (Идризово) се одржаа првиот Јунски...

Гроздановска најдобра кај сениорите

КОЊИЧКИ СПОРТ – ДРЕСУРНО ЈАВАЊЕ Според план-календарот за натпревари за 2022 година, на теренот на скопскиот КК Анималс, во населбата Дрма, се одржаа Мајскиот коњички...

Викендов првенства во дресурно јавање и во прескокнување пречки

КОЊИЧКИ СПОРТ На теренот на скопскиот коњички клуб Анималс од Скопје во населбата Дрма, денеска, од 10 часот, ќе одржи „Мајски коњички турнир“ и првото...

Симбиоза

Пандемијата и надоврзаната економска криза даваат сосема нова основа „за старт“ на спортот за периодот што следува. Никој уште не може со сигурност да...

Трчање на кеј, фитнес или фудбал со другарите – прво преглед,...

Физичката активност и рекреативното спортување се одлични за организмот. Но, пред да почнете или да ја зголемите физичката активност, треба да направите лекарски преглед...

Неделко Неделковски – маркантна фигура во ракометниот спорт

Неделковски беше еден од ракометарите што остави печат во историјата на некогаш популарниот РК Југ од скопски Мичурин. Потоа кариерата ја продолжи како судија...

Македонија и Бугарија ќе ја унапредуваат соработката во спортот

На одржаната средба во Софија потпишан е меморандум за соработка меѓу Агенција за млади и спорт на Македонија и Министерство за млади и спорт...